به گزارش خبرنگار دهکده هنر دلیگان ، نشست خبری معاون عمرانی استاندار با اصحاب رسانه شهرستان برخوار و شاهین شهر برگزار گردید
این نشست روز سه شنبه ظهر مورخ ۱۴۰۳/۰۶/۲۰ در فرمانداری شهرستان برخوار با حضور فرماندار برخوار دکتر قربانی و فرماندار شاهین شهر آقای کاظمی طبا ، فرمانده سپاه ناحیه برخوار سرهنگ سیدکمال موسوی ،معاون سیاسی امنیتی فرمانداری جناب حسین معینی ،مشاور فرماندار برخوار حاج آقا نریمانی ،مسئول محیط زیست استان خانم صفی قلی و آقای محمدی مسئول جهاد سازندگی استان و خبرنگاران دو شهرستان شاهین شهر و برخوار برگزار گردید.
دکتر زینلیان :
همدلی شرط موفقیت و سفارش همیشگی رهبر انقلاب است…
اولین مسئله استان اصفهان آب است
۹۳ درصد مساحت حوزه زاینده رود و ۹۸ درصد جمعیت حوزه زاینده رود در اصفهان است…
سو تدبیر ها در برداشت های بالادست و برداشت های غیر پیش بینی شده عامل مشکل آب و متعاقب آن فرونشست و دیگر موارد می باشد…
هرجا اختلافی بین مسئولان استانی و شهرستانی ایجاد شد ضرر و آسیب این اختلافات متوجه عامه مردم خواهد شد. بنابراین لازم است برای وفاق و همدلی بین مسئولان برنامه ریزی هایی داشته باشیم.
در نشست خبری معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان با اصحاب رسانه و خبرنگاران برخوار، موضوعات مربوط به بلوار جانبازان و فرونشست زمین در صدر موضوعات مطرح شده قرار داشت.
وی با بیان اینکه اولین معضل استان ما بحران آب است، افزود: معیشت مردم برخوار بهخاطر کشاورزی بهشدت وابسته به آب است و از ابتدای دولت سیزدهم به علت اهمیت این بحران، وارد عمل شدیم و سعی کردیم با هماهنگی دستگاهها، در مرحله اول کاملاً مسئله را شناسایی و بعد برای حل آن اقدام کنیم.
زینلیان تصریح کرد: با توجه به آمار، ۹۳ درصد مساحتی و ۹۸ درصد جمعیتی، حوزه زایندهرود در استان اصفهان است و میتوان گفت حیاتوممات استان اصفهان بهشدت با زایندهرود عجین است؛ برای همین اگر قرار است مشکلی از مشکلات برخوار، اصفهان و سایر شهرستانهای حوزه زایندهرود که ۹۳ درصد مساحت استان است را حل کنیم، باید مسئلهشناسی حوزه داشته باشیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: دو سرشاخه اصلی برای زایندهرود داریم که ۶۰ کیلومتر آن برای استان چهارمحال و بختیاری میرود و بعد وارد اصفهان میشود. اما متأسفانه بعضی اوقات عدد متوسطی که از سد زایندهرود خارج میشود، حدود ۲۲ مترمکعب بر ثانیه است و عددی که به مرز اصفهان میرسد ۱۱ مترمکعب است؛ بنابراین در طول این مسیر نیمی از آب استان را از دست میدهیم و بخشی از اینها قانونی است چون وزارت نیرو فروخته و بخشی غیرقانونی است که یکی از مطالبات استان اصفهان از وزارت نیرو این بوده و باز هم باید مطالبهگری کنیم.
وی ادامه داد: تابلوی وزارت نیرو یک بخش مصارف و یک بخش منابع دارد، در این تابلو چیزی حدود یک میلیارد مترمکعب ناترازی وجود دارد. پروژههایی قرار بوده در ادوار گذشته افتتاح و ایجاد شود و قرار بود آبی به حوزه زایندهرود بیاید و یک آبی خارج شود؛ مثلاً قرار بوده کوهرنگ سه اجرایی شود و بعد آب به یزد برود ولی متأسفانه به هر دلیلی آب رفته و چیزی بهجای آن نیامده است.
زینلیان اظهار کرد: قطعاً آب شرب یزد و دیگر استانها برای ما مهم است، ما اعتقاد مکتبی به ایثارگری داریم ولی به سوء تقدیر نه؛ قرار نبوده وقتی پروژه اجرایی نشده است زودتر آب را ببرند که نتیجه آن کمبود آب در اصفهان شود، قرار نبوده پروژههایی افتتاح شود که به اسم آب شرب، صنعت و فولادسازی و کاشیسازی و کشاورزی و… توسعه بدهند. این کار درستی نیست و بدون توجه به اینها کمآبی و بحران آب و فرونشست رخ داده است؛ در نتیجه این اتفاقات، آثار تاریخی ما در اصفهان دچار چالش شده و مسائل اجتماعی ایجاد شده و سوءاستفادهگران مردم را تحریک کردند و مقابل نظام قرار دادند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان اضافه کرد: در ۶ ماه اول فعالیت دولت سیزدهم، تیمی از دانشگاهیان تشکیل شد و در این تیم تلاش شد تا هر چه در رفع معضل بحران آب عملی است را جمعآوری کنیم و بسته راهکاری مدون و مکتوبی به رئیسجمهور شهید ارائه کردیم؛ استاندار اصفهان نیز با ارتباط ویژهای که را رئیسجمهور شهید داشت، در ارائه و پیگیری این بسته ما را یاری کرد و این طرح تقریباً سه بار در این دولت بهطورجدی مطرح شد. استاندار اصفهان ۸۰ درصد وقت خود را بر مسئله آب متمرکز کرده است، در واقع مسئله آب استان یک موضوع ملی بود و جدیتر بیان و پیگیری شد.
وی عنوان کرد: آبی که از حوزه آبی استان بیرون رفته بود، جبران نشد، بالاجبار اکنون پروژههای بهشتآباد و کوهرنگ حدود ۳۰ سال است بر زمینمانده است و برخی کسانی که در طول این سالها مسئولیت داشتند باید جدیتر پیگیری میکردند و پاسخگو میبودند؛ اصلاً از پیشرفت این دو پروژه راضی نیستم. خوشبختانه بعد از گذشت سالیان دراز، بتنریزی سطح پروژه کوهرنگ آغاز شده است.
زینلیان افزود: بهخاطر اینکه موفقیتهایمان را در دولت سیزدهم بیان نکردیم و ساکت بودیم، نزدیک انتخابات خدمات دولت سیزدهم را زیر سؤال بردند که این موضوع تبعات زیادی برای ما داشت؛ از دو هفته پیش بتنریزی پروژه کوهرنگ شروع شده و خدا را شکر این پروژه از خاک بلند شد. پروژه بهشتآباد نیز بهخاطر مشکلات و مسائل حقوقی که داشت متوقف شده بود که خوشبختانه پس از پیگیریهای استانداری، دیوان رأی مثبت به نفع این پروژه داد و در حال پیگیری برای اجراییسازی این پروژه هستیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان با بیان اینکه دو پروژه عظیم انتقال آب و پروژه ماندگان با حمایت شهید رئیسی و رهبر عظیمالشأن انقلاب اسلامی در استان تعریف شده است، تصریح کرد: پروژه انتقال آب دریا از چهار استان رد میشود و خدا را شکر در فرصت یک سال و نیمه، ۷۵۰ کیلومتر از این پروژه اجرایی شده و در حال حاضر بیش از ۴۰ پیمانکار فعال در چهار استان کشور برای این پروژه داریم؛ همچنین قراردادهای آب شیرینکنهای این پروژه نیز بسته شده و این آب شیرینکنها از سه واحد آبی که از دریا میگیرد، یک واحد آب شیرین تولید میکند. این آب تا ۳۰ درصد آب شرب مردم است و مابقی برای صنایع استان میآید و به این وسیله بندناف صنایع استان از رودخانه زایندهرود بریده میشود که این کمک بزرگی به حوزه زایندهرود است.
وی خاطرنشان کرد: پروژه ماندگان در دولت سیزدهم اجرایی شده و در حال انجام است؛ این پروژه ۲۰۰ کیلومتر است و حدود ۲۸۰ میلیون مترمکعب آب وارد استان اصفهان میکند و بخش قابلتوجهی از این پروژه آزادسازی و بازگشایی مسیر شده است.
زینلیان درباره پروژه انتقال آب بن بروجن گفت: پروژه انتقال آب بن بروجن قطعاً غیرقانونی است، این پروژه با پیگیری نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری در مجلس انجام شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان تأکید کرد: زمزمههایی به گوش میرسد که با تغییر دولت، ممکن است پروژه انتقال آب دریا به اصفهان متوقف شود، ولی باید تا انجام فاز دوم صبر کنیم؛ اگر روند پیشرفت پروژه همینطور پرقدرت جلو برود، امیدواریم که تا شهریورماه سال آینده به انجام برسد که این بستگی به عزم دولت چهاردهم و مطالبهگری مردم دارد. معتقدیم باید مردم را در حل مسائل و مشکلات همراه کنیم.
وی ادامه داد: آب دریا به طور اختصاصی برای صنایع به اصفهان منتقل میشود و حسن این اتفاق برای مردم این است که صنایع دیگر اجازه برداشت از رودخانه، چاه و… را نخواهند داشت؛ انتقال آب از جنوب استان نیز برای تأمین آب شرب انجام میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان درباره بلوار جانبازان چه گفت؟
زینلیان درباره بلوار جانبازان که دولتآباد را به اصفهان متصل میکند و از اجرای آن از حدود ۲۰ سال گذشته مصوب شده است، گفت: مصوبات بلوار جانبازان از گذشته بوده و مسیری که اکنون در بلوار است، تصویب شده ولی مصوبه بالادستی ما دهکده المپیک است و با انجام این پروژه و ایجاد قطار سریعالسیر اصفهان، به اشتغال و امید آفرینی و اقتصاد مردم ما کمکهای بزرگی میشود؛ ابتدا باید تکلیف این پروژهها را مشخص کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان اضافه کرد: بنده از ابتدا از نظر تخصصی هیچ دلیل شرعی و عقلی برای این پروژه ندیدم، لیکن بهعنوان آخرین نتیجه بنده بهخاطر شرایطی که برای دولتآباد به وجود میآورد و بهخاطر دهکده المپیک از نظر خود عدول میکنم؛ این پروژه باید اجرایی بشود ولی تا رینگ چهار عملی شد این جاده را میبندیم، چون زمانی که رینگ چهارم کامل شود، این جاده اصلاً موردنیاز نیست.
وی تصریح کرد: از نظر ما و نظر شورای ترافیک استان اصفهان با ایجاد رینگ چهارم و جریان ترافیکی که وارد این رینگ میشود، حرکت از بالا تا پایین این جاده تقریباً سه دقیقه میشود. دهکده المپیک نیز یک آورده مهم برای استان اصفهان است که کمکهای شایانی به اقتصاد میکند؛ این طرح مصوب شد ولی اشکالات آن نیز بیان شده تا در صورت حل مشکلات فنی این پروژهها اجرایی شود، حتی رئیس پلیس راهور هم با این طرح مخالفت کرد ولی اگر اشکالات حل شود، کمککننده است.
زینلیان بیان کرد: منافعی که این پروژه (دهکده المپیک) برای مردم منطقه دارد، فوقالعاده است؛ علیرغم مخالفتهایی که با این طرح هست، امکانات و ظرفیتهای خوبی برای این شهرستان دارد. مخالف میشود چون این پروژه در سطح ملی چندین برابر بودجه عمرانی کل کشور است و باید با تلاش، این پروژه را حفظ کنیم؛ این باید جزو مطالبات اصلی شهرستان برخوار باشد و منفعت مردم ما در اجرای این پروژههای اساسی برای شهرستان و منطقه است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان با بیان اینکه شهرداری اصفهان ۱۰ میلیارد تومان جهت آزادسازی ادامه بلوار جانبازان تخصیص داده که پس از رفع ایرادات فنی، آزادسازی مسیر باقیمانده در حریم اصفهان انجام خواهد شد، عنوان کرد: بلوار جانبازان قطعاً اجرایی خواهد شد اما قبل از آن باید ایرادات فنی طرح رفع شوند
معضل نزدیکی کورههای آجرپزی به محدوده شهرها حل میشود؟
وی با اشاره به اجرای مصوبه انتقال واحدهای صنعتی آلاینده به شعاع ۵۰ کیلومتری شهرها، اظهار کرد: ما پای کار جمعکردن کورههای آجرپزی هستیم و باید قانوناً از اصفهان بروند؛ برایشان جا و مکان پیشبینی کردیم و زیرساخت آماده کردهایم. ما عزم خود را بر این موضوع جزم کردهایم و از صنعتگر هم حمایت میکنیم ولی درهرصورت باید این کورههای آجرپزی تغییر کاربری بدهند؛ باید برای تغییر کاربری کورههای آجرپزی در اصفهان مطالبهگری و پیگیری کنیم.
زینلیان ادامه داد: خروجی کار ما در استان این است که وقتی از تاریخ اعلام شده توسط محیطزیست برای تغییر کاربری کورههای آجرپزی گذشت، برق آن واحد قطع شود ولی در ادامه ساماندهی شود؛ این موضوع را باید فرمانداری تدبیر کند و مردم در این خصوص مطالبهگری کنند تا مسئولین پاسخگو باشند.
از عوارض آلایندگی چه خبر؟
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان درباره پرداخت عوارض آلایندگی گفت: عوارض آلایندگی قوانین خودش را دارد و با درنظرگرفتن یک سری مؤلفهها و فرمولهایی مثل فاصله از منابع آلاینده، جمعیت، وسعت، پراکندگی و… عوارض محاسبه میشود و طبق آن، مبالغ واریز میشود.
وی افزود: سال ۱۴۰۲ چیزی حدود ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان عوارض گرفتیم و میان شهرداریها و دهیاریها تا پایان مردادماه توزیع کردیم؛ امسال نیز چیزی حدود ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان توزیع شده و حدوداً ۲۷ درصد در اخذ عوارض نسبت به سال گذشته افزایش داشتیم. البته معتقدیم این عدد باید بیشتر شود؛ اگر چه به این عوارض دلخوش نیستیم و پیگیریم که این عوارض را بیشتر و بهتر دریافت کنیم.
زینلیان با بیان اینکه باید همه جدیتر در این حوزه مطالبه کنیم، عنوان کرد: بعضی اوقات صنایع از عوارض دادن فرار میکنند؛ قانوناً باید برای دریافت این عوارض به واحدهای صنعتی فشار آورد و خدا را شکر در این سه سال واقعاً تلاش شده کارهای ویژهای در استان صورت بگیرد، علیالخصوص در شهرستان برخوار با تلاشهای فرماندار و مدیران شهرستان، فقط امسال ۲۲ پروژه با اعتبار ۳۴۴ میلیارد تومان در برخوار به انجام رسیده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان با بیان اینکه این پروژهها در حوزههای مختلف شهری و روستایی بوده است، اظهار کرد: از جمله این پروژهها میتوان به احداث مرکز سلامت شهر دستگرد، تکمیل آزمایشگاه مرکزی برخوار و تأسیس ۵ مدرسه اشاره کرد؛ البته از وضعیت حوزه مسکن در شهرستان راضی نیستیم چون شأن مردم بیشتر از اینها است ولی در مقایسه با دورههای قبل اقدامات بیشتر و بهتری صورتگرفته است.